Mor Lahana Turşusu

Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk mor lahana
  • 1 küçük çay bardağında bir parmak eksik üzüm sirkesi
  • 1 küçük uzunluk limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2-3 diş sarımsak

Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mor lahanayı ortadan ikiye keselim ince ince kıyalım yıkayalım, lahananın sert taraflarını koymayalım bir derin kaba lahanayı alalım. Üzerine limon suyu tuzu sirkeyi dökelim elimizle 5 dk ovalım.
  2. Sonra cam kavanoza bir ölçü koyalım ortasına diş soyduğumuz sarımsakları koyalım kalan lahanayı yeniden kavanoza dolduralım.
  3. Kapta kalan lahananın suyunuda koyalım kavanozun üzerine iki üç parmak boşluğuda içme tatlı suyu dolduralım yeni bir kapak ile sıkıca kapatalım alt üst edelim yeniden düzeltelim.
  4. Serin bir yerde yahut buzdolabında saklayabilirsiniz üç gün sonra tursuyu tüketebilirsiniz afiyet olsun.

Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Tavuk But Kebap
İrmik Helvası
Su Böreği
Soğan Dolması (Kıymasız)
Fırında Soslu Kabak
Şekersiz Unsuz Fit Kurabiye
Hdabla | © 2025 |