Lokum Gibi Fırında Balkabağı Tatlısı

Lokum Üzere Fırında Balkabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- Orta uzunluk yarım kabak
- 1-5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
Lokum Üzere Fırında Balkabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kabaklarımızın yeşilini soyuyoruz ve içini alıyoruz. Sonra güzelce doğruyoruz. Kabaklarımızı doğradıktan sonra sudan geçirip fırın tepsimize tek kat diziyoruz.
- Üstüne toz şekerimizi her tarafına eşit gelecek biçimde döküyoruz. Parmaklarınızla kabakların üstüne suyu serpiştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fanlı alt üst ayarlı fırında bir saat pismezse biraz daha pişiriyoruz. Rahim ve çekilmis cevizle servis edebiliriz, afıyet olsun:).
Lokum Üzere Fırında Balkabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






