Bademli, Vanilyalı, Zerdeçallı Balkabağı Tatlısı

Bademli, Vanilyalı, Zerdeçallı Balkabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo balkabağı
- 3 su bardağı toz şeker (normal boyutta bardak damak tadınıza nazaran şekeri ayarlayabilirsiniz
- 1 çay kaşığı dolusu toz zerdeçal
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı su
- 1 küçük kase tuzsuz kabuğu soyulmuş badem
Bademli, Vanilyalı, Zerdeçallı Balkabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabağı soyalım iri küp doğrayalım düz bir tencereye kabağın yarısını koyalım sonra bir su bardağı tozşekeri dökelim, kalan kabağın yarısını koyalım üzerine şekeri gezdirerek dökelim suyunu da gezdirerek dökelim.
- Fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 40 dk pişirelim zerdeçalı bir türk kahve fincanı suda eritelim tencereye gezdirerek dökelim, tekrar üçüncü su bardağı tozşekeri dökelim kabağı kapatalım çok kısık ateşte yarım saat daha pişirelim.
- Vanilyayıda bir türk kahve fincanı su ile eritelim üzerine gezdirerek dökelim beş dk kısık ateşte pişirelim ocağın altını kapatalım.
- 10 dk soğuduktan sonra servis tabağına alalım bademleri sıcak suda bekletelim kabuğunu soyalım tavada çok kısık ateşte 2-3 dk kavuralım servis tabağının üzerine dökelim afiyet olsun.
Bademli, Vanilyalı, Zerdeçallı Balkabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

