Porsiyonluk Revani (Muffin Kalıbında)

Porsiyonluk Revani (Muffin Kalıbında) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt yahut yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Porsiyonluk Revani (Muffin Kalıbında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetini hazırlayınız. Şekeri bir tencereye koyunuz kısık ateşte eriyip karamel rengini alınca içine suyu ek ediniz sertleşecektir olağan sonra şeker eriyip kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatınız ve soğumaya bırakınız.
- Sonra çırpma kabınızın içine 3 yumurtayı ve şekeri koyunuz güzelce mikserle çırpınız sonra sütü ve sıvı yağını ekleyiniz ve tekrar çırpınız.
- İrmiği ve vanilyayı ekleyiniz unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyiniz limon kabuğu rendesinide ekleyiniz ve güzelce karıştırınız. Muffin kalıplarına hamurdan koyup evvelce ısıtılmış 175 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
- Fırından çıktıktan sonra ılıyan revaninizin şerbetini âlâ çekmesi için üzerini kürdanla deliniz soğuk şerbeti dökünüz. Ben antep fıstığı ile ve gül yaprakları ile süsledim siz dilediğiniz üzere süsleyiniz.
Porsiyonluk Revani (Muffin Kalıbında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







