Sarımsaklı Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği

Sarımsaklı Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 subardağı haşlanmış kuru börülce
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz tozşeker toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Sarımsaklı Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanı koyalım bir dk kavuralım sarımsakları soyalım diş olarak koyalım, havucu soyalım küçük küp doğrayalım tencereye ekleyelim bir dk daha kavuralım salçaları ek edip karıştıralım.
  2. Sonra sıcak suyunu verelim tuz baharatı serpip karıştıralım fokurdayınca haşlanmış börülceyi ekleyip karıştıralım, tekrar fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 40-45 dk pişirelim. Afiyet olsun. Yanında turşu ve acı biber ile çok hoş oluyor.

Not:kuru börülceyi akşamdan ıslayalım sonraki sabah haşlayalım kaynarken üzerindeki köpükleri alalım haşlanınca suyunu süzelim.

Sarımsaklı Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Malaga (Ev Usulü Kolay Yapım)
Çikolata Yuvalı Kurabiye
Tavuk Kebap
Popüler Olan Vişneli Çikolatalı 25 Dakika Topkek
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı
Ramazan Pidesi
Hdabla | © 2025 |