Arpa Şehriye Pilavı Tarifi (Videolu)

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıcak su

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pilav tenceresini sıvı yağımızı ve tereyağımızı alıp eritelim.
  2. Yarım su bardağı şehriyeyi yağımızın içerisine alıp rengi dönünceye kadar kavuralım.
  3. Daha sonra kalan şehriyemizi ekleyip birkaç dakika kadar kavuralım.
  4. Pilavımızın suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra tenceremizin kapağını kapatıp, kısık ateşte pilavımızı demlen kadar pişirelim. Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra pilavımızı servis edelim. Afiyet olsun❤️

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

1+ Yaş Bebekler İçin Tahinli Ballı Muzlu Yoğurt
Tavuklu Güveç
Magnolia
Sobada Çörek Tarifi (Fırındada Olur) (Videolu)
Patates Mücver
Pudinkli Kurabiye (Antep Fıstıklı)
Hdabla | © 2025 |