Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin yahut tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürülecek)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 bardak un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu yahut susam

Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel maya için süt, şeker, tuz ve kuru mayayı bir kapta karıştıralım (süt ılık olursa mayası daha çabuk olur) 15 dakika üzerini streçleyip sıcak ortamda bekletelim.
  2. Ayrı bir kapta sıvı yağ, tereyağı ve yumurta sarısının 1 tanesi ayrılır öbürleri içine katılır ve karıştırılır.
  3. Maya kabar kabar olduktan sonra birleştirilir ve unu da azar azar ek ederek yoğurmaya başlayalım.
  4. Ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
  5. Bezeler koparıp elimizle bastırarak açalım ortasına dilediğiniz peyniri koyalım kapatalım.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim hepsi bitinceye kadar yapalım.
  7. Hazır olan poğaçalarımızın üzerine yumurta sürüp çatal ile çizikler atalım.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 ortasında pişirelim.

Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Pazı Mezesi
Badem Çorbası (Osmanlı Mutfağı Düğün Çorbası)
Etli Lahana Sarma Tarifi – Pratik Ve Lezzetli! (Videolu)
Puf Puf Sade Poğaça Tarifi
Çikolatalı Yumuşacık Muffin
Kabak Çığırtma
Hdabla | © 2025 |