Patlıcan Çığırtma

Patlıcan Çığırtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • 5-6 adet çarliston biber
  • 2-3 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Patlıcan Çığırtma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı formda soyup tuzlu suda bekletelim acı suyu çıksın.
  2. Patlıcanı ortadan ikiye olacak halde keselim ve daha sonra ne ince ne kalın olacak formda uzunlamasına keselim.
  3. Çarliston biberleri de yıkayıp tomurcuklarını alalım onların tomurcuklarını da temizleyelim uzunlamasına ikiye bölelim.
  4. Kızgın yağda birinci patlıcanları sonra biberleri kızartalım.
  5. Tavadaki kalan yağı alıp en alta patlıcan üzerine kızarttığımız biberleri dizelim.
  6. Domatesleri ve sarımsakları da küçük küçük doğrayıp tuzunu ve karabiberini ekleyelim kısık ateşte domatesler suyunu salıp senene kadar pişirelim.

Patlıcan Çığırtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğanlı Yoğurtlu Meze
Serinliğin Adı Semizotu Yoğurtlaması
Patlıcanlı Börek
Mütebbel
Mantı
Havuçlu Karnabahar Yemeği
Hdabla | © 2024 |