Patlıcan Çığırtma

Patlıcan Çığırtma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo patlıcan
- 5-6 adet çarliston biber
- 2-3 adet domates
- 3-4 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Patlıcan Çığırtma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı formda soyup tuzlu suda bekletelim acı suyu çıksın.
- Patlıcanı ortadan ikiye olacak halde keselim ve daha sonra ne ince ne kalın olacak formda uzunlamasına keselim.
- Çarliston biberleri de yıkayıp tomurcuklarını alalım onların tomurcuklarını da temizleyelim uzunlamasına ikiye bölelim.
- Kızgın yağda birinci patlıcanları sonra biberleri kızartalım.
- Tavadaki kalan yağı alıp en alta patlıcan üzerine kızarttığımız biberleri dizelim.
- Domatesleri ve sarımsakları da küçük küçük doğrayıp tuzunu ve karabiberini ekleyelim kısık ateşte domatesler suyunu salıp senene kadar pişirelim.
Patlıcan Çığırtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





