Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı toz şeker (isteğe nazaran ayarlanabilir)
- 2 çay bardağı su
- 1 paket vanilya
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri güzelce yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine 2 çay bardağı suyu ekleyip, pirinçler büsbütün yumuşayana kadar pişirin.
- Pirinçler piştikten sonra 1 litre sütü tencereye azar azar ekleyin ve süratlice karıştırın (sütün kesilmemesi için daima karıştırmanız önemli) Orta ateşte karışım yoğunlaşana kadar pişirin.
- Koyulaşan karışıma şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar birkaç dakika daha kaynatın (ben 1 su bardağı şeker kullanıyorum, siz damak tadınıza nazaran azaltıp artırabilirsiniz)
- Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız sütlacı kaselere paylaştırın ve soğuması için oda sıcaklığına bırakın. Akabinde buzdolabında dinlendirip servis edin.
Not:1 litre süt ile bu tanımdan yaklaşık 6 kase sütlaç elde edebilirsiniz. Ölçüleri artırarak daha fazla yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

