Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker (isteğe nazaran ayarlanabilir)
  • 2 çay bardağı su
  • 1 paket vanilya

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri güzelce yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine 2 çay bardağı suyu ekleyip, pirinçler büsbütün yumuşayana kadar pişirin.
  2. Pirinçler piştikten sonra 1 litre sütü tencereye azar azar ekleyin ve süratlice karıştırın (sütün kesilmemesi için daima karıştırmanız önemli)  Orta ateşte karışım yoğunlaşana kadar pişirin.
  3. Koyulaşan karışıma şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar birkaç dakika daha kaynatın (ben 1 su bardağı şeker kullanıyorum, siz damak tadınıza nazaran azaltıp artırabilirsiniz)
  4. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın.
  5. Hazırladığınız sütlacı kaselere paylaştırın ve soğuması için oda sıcaklığına bırakın. Akabinde buzdolabında dinlendirip servis edin.

Not:1 litre süt ile bu tanımdan yaklaşık 6 kase sütlaç elde edebilirsiniz. Ölçüleri artırarak daha fazla yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotu Peynirli Poğaça
Beşamel Soslu Patates Yatağında Ispanak
Maklube
Fırında Beşamel Soslu Mantarlı Et Güveç Tarifi | Lezzetli Ve Kolay (Videolu)
Rafine Şekersiz Pankek
Sebzeli Karabuğday (Greçka) Pilavı (Glütensiz Nefis)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet