Peynir Dolgulu Jalepeno Biber Turşusu (Videolu)

Peynir Dolgulu Jalepeno Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo jalepeno biber
  • Yeteri kadar sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Yarım çay bardağı sirke
  • Yeteri kadar sıcak su

Biber dolgusu için;

  • 1 paket labne peyniri
  • Bir ölçü beyaz peynir

Üzeri için;

  • Zeytin yağı

Peynir Dolgulu Jalepeno Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberlerin sap kısmını kesip içlerini oyup çekirdek kısmını büsbütün temizleyin.
  2. Tüm biberleri birebir süreci uyguluyorsunuz .
  3. Biberler bittikten sonra güzelce yıkayıp süzülmesini sağlıyorsunuz.
  4. Sonra kavanozlara dizelim ,arasına sarımsak ekleyelim ,sonra tuzuzu ,şekerini, limon tuzunu ,sirkesini ekleyin ,kaynar suyu döküp kapağını sıkıca kapatın .
  5. 2 hafta kadar bekletin turşunun olması için.
  6. Turşu olunca labne peyniri karışımını biberlerin içine doldurun ,biberleri kavanoza alıp üzerini geçecek kadar zeytin yağı ekleyip kapağını kapatın .
  7. Buzdolabına alıp istediğiniz vakit tüketmeye hazır turşunuz.

Peynir Dolgulu Jalepeno Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Spagetti
Efsane Sosuyla Islak Kek
Patlaklı Avokadolu Peynirli Alternatif
Mantar Kokoreç
İncecik Kol Böreği, (Merdane İle Tek Seferinde )
Yoğurtlu Kabak Yatağında Atom Köfte
Hdabla | © 2024 |