Kuru Patlıcan Yemeği

Kuru Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg patlıcan kuruttum yaklaşık şöyle 400-500 gram kalmıştır
  • 10-12 tane kuru biber
  • 10-12 tane kuru domates
  • 1 büyük uzunluk kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağından fazla domates sosu
  • 2 su bardağı su( patlıcanın çeşidinden çeşidine nazaran değişebiliyor)

Kuru Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları yıkayıp tencereye koyup yaklaşık 10 dakika haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Biberleri de tıpkı halde haşlıyoruz.
  2. Tenceremize zeytinyağı ekleyip küp küp yahut halka halka doğradığımız soğanları koyup orta ateşte zeytinyağında 3-4 dakika kavuruyoruz.
  3. Üzerine haşladığımız patlıcanları ve biberleri ekleyip üzerine salça,domates sos ve suyumuzu bir hoş karıştırıp ekleyip üzerine döküyoruz domates kurularımızı da şöyle üzerine serptikten sonra tuzumuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  4. Orta ateşte kapağı kapalı biçimde yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.
  5. İcap ederse tekrar biraz su ekleyebilirsiniz.

Not; bardak ölçüm 200 ml.

Yapıp deneyenlere şimdiden afiyet olsun☺️.

Kuru Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Browni
Muhallebili Kadayıf
Pratik Lezzetli Ekonomik Tavada Mantar Tarifi
Çilek Reçeli
Ev Usulü Şekerli Vanilla Iced Caramel Macchiato (Özel Malzeme Kullanmadan, Evdeki Malzemelerle)
Beğendili Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |