Lokanta Usulü Tavuk Haşlama

Lokanta Yöntemi Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk baget
  • 1 adet soğan
  • Küçük bir kase arpacık soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet patates
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 litre su
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiyesi için;

  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı su

Lokanta Yolu Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk bagetlerin kemikli ayak kısmını kesiyoruz ve derisini ayırıyoruz. Güzelce yıkıyoruz.
  2. Sıvıyağ eklediğimiz tencereye bagetleri alıyoruz ve 2 dk kadar önlü gerili mühürlüyoruz.
  3. Mühürlediğimiz tavukları tencereden alıyoruz ve içerisine yemeklik doğradığımız soğanları ek edip 1-2 dk soteliyoruz.
  4. Sadece kabuklarını soyduğumuz arpacık soğanları, ikiye böldüğümüz sarımsakları ve çubuk halinde doğradığımız havuçları da içerisine ekleyip çok az soteliyoruz.
  5. Mühürlediğimiz tavukları içerisine ekleyip üzerine su eği yapıyoruz ve ortalama 20 dk kadar pişiriyoruz.
  6. Sonrasında küp halinde doğradığımız patatesleri, tuz ve karabiberi içerisine ek ediyoruz.
  7. Terbiyesi için gerekli materyalleri güzelce çırpıyoruz ve yemeğin suyundan üzerine ek edip pürüzsüz olacak halde karıştırıyoruz. Sebzelerin piştiğinden emin olduktan sonra terbiyeyi yavaşça yemeğe ek ediyoruz.
  8. Bir iki taşım kaynadıktan sonra yemeğin altını kapatıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
  9. Servis tabağına aldıktan sonra dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Lokanta Tarzı Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Köftesi
Peynirli Milföy Börek
Kıymalı Kapya Biberli Taze Patates Yemeği
Magnum Dondurma
İki Renkli Kıyır Kıyır Bayatlamayan Yaprak Kurabiye
Browni Islak Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2024 |