Brokoli Çorbası

Brokoli Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 çiçek brokoli
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz

Brokoli Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Brokoliler 2-3 dk haşlanır. Rendelenir yada küçük küçük doğranır. ( ben doğrayarak yapıyorum).
  2. Yağlar ile un tencerede 7-8 dk unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavrulur.
  3. Üzerine süt ve su eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır.
  4. Kaynadıktan sonra brokoli ve tuz eklenir. Kısık ateşte 10 dk orta sıra karıştırarak kaynatılır.
  5. Kıvamı koyu gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.

Brokoli Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bakla Yemeği
Mantarlı Tavuk Sote Tarifi | En Lezzetli Sote Tarifi (Videolu)
Frambuazlı Trileçe Tarifi
Antep Fıstıklı Trileçe (Ala Trileçe)
Un Helvası Tarifi
Halawet El Jıbn (İrmikli Peynir Tatlısı)
Hdabla | © 2025 |