Tepsi Mantısı

Tepsi Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram un
  • 1 tane yumurta
  • Alabildiğine su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı karışık salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı sıcak su

Tepsi Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önecelikle hamuru yapmakla başlıyoruz.Unu uygun bir kaba alarak içine tuz ,yumurta ve suyu yavaş yavaş ekleyerek kıvam alana kadar yoğuralım.
  2. Çok yumuşak olmayacak halde olacak hamur.
  3. Kıymanın içine soğanı rendeleyelim, tuz, karabiber, toz biber ekleyip karıştıralım.
  4. Dinlenen hamuru 3 bezeye ayırdım açmaya başladım.
  5. Arasına kıymayı koyup katladım ve tepsiye yerleştirdim, bu süreç bittikten sonra fırını 200 dereceye ayarladım.
  6. Üstü kızarana kadar fırınlanır.
  7. Ssu için evvel tereyağını erittim, biraz sıvıyağ ekledim, eriyen yağın içine 2 yemek kaşığı salçayı ekledim yeterlice kavurdum .
  8. Sıcak suyu ekleyip sosu hazırladım.
  9. Fırınladığım mantının üstüne sosu gezdirdim tekrar fırında pişmeye bıraktım.
  10. Sosunu çekince fırından çıkaralım.
  11. En son üstüne sarımsaklı yoğurt dökerek servis edelim.

Tepsi Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Smoothie
Bütün Portakal Keki
Güveçte Lokum Gibi Etli Kuru Fasulye (Videolu)
Vişneli Pasta
Porsiyonluk Cheesecake
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi
Hdabla | © 2025 |