Ispanaklı Gül Böreği

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İç harcı için :

  • 2 kilo ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz,
  • Pul biber
  • Toz biber
  • Karabiber

Sosu için :

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce iç harcımızı hazırlıyoruz, soğanları kavurup salçayı ekleyip tekrar kavuruyoruz.
  2. Üzerine baharatları ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra ıspanakları ekliyoruz.
  3. Ispanaklar pişince altını kapatıp ocaktan alıyoruz.
  4. Daha sonra sosu için bir kaba materyalleri alıp güzelce karıştırıyoruz.
  5. Üçgen biçimde kestiğimiz yufkanının içerinizine evvel sosu döküp daha sonra ıspanaklı harcı ekliyoruz. Fotoğraftaki üzere sarıp doluyoruz.
  6. En son kalan harcı böreklerin üzerine sürüp susam ekleyip 200-220 derecede denetimli bir biçimde kızarana kadar pişiriyoruz.

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Tavuk Şiş
Muhallebili Çikolata Soslu Tart Kek
Spoonful Tatlı (En Basit Haliyle Kafan Karışmayacak)
Çıtır Nohutlu Semizotu Salatası (Diyete Uygun)
Karışık Kızartma Şöleni
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Hdabla | © 2025 |