Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket maya
  • 6 su bardağı un ( denetimli ek edin)

Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle maya ılık süt ve toz şekeri yeterlice karıştırın ,ardından un hariç tüm materyalleri ekleyip karıştırın ve denetimli biçimde un ekleyip uygunca yoğurun.
  2. Ele çok yapışmayan kıvamda oluncaya dek yoğurun ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  3. Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizde yuvarlayın ve hal verin üzerine yumurta sarısı sürüp çatal yardımıyla üzerlerine çizik atın.
  4. 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yapma Kızartması
Alinazik
Kabak Çiçeği Dolması
Nohut Suyundan Dondurma (Kayısılı)
Karışık Dolma (Çok Lezzetli)
Balkabaklı Fit Kurabiye
Hdabla | © 2025 |