Custard Kek

Custard Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı 1 parmak eksik şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı krema
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üstü için;

  • 1 paket custard 250 ml
  • Frambuaz

Custard Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurta düzgünce karıştırılır.
  2. Diğer gereçler eklenip düzgünce karıştırılır.
  3. Kelepçeli kek kalıba dökülür.
  4. En üste gelecek biçimde üzerine custard dökülür.
  5. En son frambuaz konur, yoğunluğu dileğe nazaran olabilir ben üst katmanı kaplayacak biçimde ekledim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Fırından fırına bu mühlet değişebilir.

Custard Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarımsaklı Meze
Kalıp Kek
Dehudiyet Yemeği
İlikli Et Suyu
Leopar Desenli Kurabiye
Kadayıf Mantolu Tatlı Lezzeti
Hdabla | © 2025 |