Tavada Yalancı Su Böreği (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık)

Tavada Yalancı Su Böreği (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 büyük kase peynir (ben kaşar ezine ve süzme peynir olarak karışık kullandım)
  • Çeyrek demet maydanoz

Sos için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı maden suyu

Tavada Yalancı Su Böreği (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç materyali için yıkadığımız maydanozları ince kıyalım peynirlerle karıştıralım.
  2. Sos için bütün materyalleri uygun bir kaba alıp çırpalım.
  3. Böreği pişireceğimiz tavayı 1 kaşık sıvı yağ ,1 çay kaşığı tereyağı ile her tarafını yağlayalım birinci yufkayı bir tarafı tavadan dışarı sarkacak formda tavaya yerleştirelim.
  4. Üzerine hazırladığımız sostan 2-3 kaşık döküp her tarafına sürelim ikinci yufkayı elimizle 4 büyük modüle bölelim .
  5. 2 modülünü tavaya serip üzerine tekrar sostan döküp sürelim tekrar başka iki parçayı da serip tekrar sos dökelim ve peyniri her tarafına gelecek biçimde yayalım.
  6. Üçüncü 3 yufkayı da tıpkı formda elimizle bölerek serelim ve ortalarına sos dökelim son olarak sarkan yufkayı üzerine kapatalım .
  7. Ocağın en büyük gözünü çok kısık ateşte açalım ve tavayı üzerine alalım .
  8. Uygun bir kapak kapatalım spatula ile orta ara denetim ederek kızardığından emin olalım ve düz bir servis tabağına çevirelim tavayı tekrar çok az tereyağıyla yağlayıp böreği servis tabağından kaydırarak tavaya indirelim ve bu yüzü de güzelce kızardıktan sonra sıcak olarak servis edelim.

Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Tavada Yalancı Su Böreği (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çok Pratik Hazır Kek İle 10 Dakikada Köstebek Pasta
Kahvaltılık Mini Bazlama
Sahur Sofram
Limonlu Bisküvili Pasta (Videolu)
Yazın Vazgeçilmezi Soğuk Kahve
Kaptandan Girit Usulü Peynirli Patlıcan Yemeği
Hdabla | © 2025 |