Buzluk İçin Tuzlu Kurabiye (Videolu)

Buzluk İçin Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 4 adet yumurta (2sinin sarısı ayrılacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 6 7 su bardağı un (kontrollü eklenecek)
Buzluk İçin Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığında ki margarin ,4 yumurta beyazı ve 2 yumurta sarısını, sıvı yağı çırpma kabına alıp 1 -2 dakika çırpalım.
- Ardından şekeri, tuzu, sirkeyi ,mahlebi ,kabartma tozunu ve unu denetimli bir halde ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim hamuru birden eklemeyin sertleşmesin hamurunuz.
- Daha sonra merdaneyle açalım ve kalıpla formu verelim, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim daha sonra üzerini kapatıp buzluğa alalım.
- 1 gece bu biçimde donduralım daha sonra saklama kabına alalım ve hava almayacak biçimde donduralım aylarca saklayabileceğiniz şahane bir tuzlu kurabiye tanımıdır.
- Yapacağınız vakit buzluktan çıkartıp tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürerek 170 derece evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim kızardıktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun .

Buzluk İçin Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

