Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 200 gram krema
- 100 gram mascorpone peyniri
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 adet muz
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 100 gram (1 su bardağı) toz şeker
- 40 gram süt
- 100 gram un
- 40 gram sıvı yağ
İçine;
- 1 adet dilimlenmiş muz
Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce krema ve şekeri sonrasında üzerine mascarpone peyniri ekleyip, çırpın.
- İçerisine püre haline getirilmiş muzu ekliyoruz böylelikle muzlu bir krema elde etmiş oluyoruz.
- Muzlu iç kremayı buzdolabında bekletin.
- Pandispanya keki için; evvel 5 yumurta beyazı, 100 gram toz şeker ekleyip, üzerine 5 yumurta sarısını tek tek ekleyip çırpın.
- 3-4 atılımda sütü koyup karıştırın. Aslında süt karışımın içine hapsoluyor.
- Bir su bardağı unu eleyin ve itinayla kapatarak unu karıştırın.
- Yağı da sütteki üzere spatulanın üzerine döküp yumuşak atılımlarla itinayla karıştırın.
- Pişirme kâğıdın üstüne kek harcını dökün ve 200 derecede 17 dk pişirin.
- Piştikten sonra fırından çıkarın, biraz dinlensin, un serpilmiş öbür pişirme kağıdının üstüne karşıt çevirin ve üstteki yağlı kağıdı sıyırın.
- Kremayı pandispanyanın üzerine düz bir formda yayın. Dikdörtgen uzun modüllere ayırın ve dilimlediğiniz muzlardan birer tane koyup, pandispanyayı kıvırın.
- Üzerine pudra şekeri serpin. Çikolatalı ganajda yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Muzlu Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




