Kalıpsız Fırınsız Bisküvili Pasta (Videolu)

Kalıpsız Fırınsız Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

(ölçü klasik 200 ml su bardağı)

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 buçuk yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 30 gram çikolata
  • 2 paket petibör bisküvi

Çikolatalı ganaj;

  • 200 ml sıvı krema
  • 100 gr sütlü çikolata

Üzerindeki beyaz krema;

  • 1 poşet kremsanti
  • 1 su bardağı süt
  • İsteğe nazaran orman meyvesi

Kalıpsız Fırınsız Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebi için;tencereye süt,nişasta,kakao,un,şekeri alın.
  2. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  3. Kaynadıktan sonra tereyağ,vanilya,çikolata ekleyin.
  4. Eriyene kadar karıştırın.Ocaktan alın.
  5. Orta uzunluk tencerenin içine streç gerin.
  6. Biraz muhallebi dökün.Bisküvileri dizin.
  7. Kırık bisküvileri köşeleri kapatmak için kullanın.
  8. Kenarlarına duvar üzere bisküvi dizin.
  9. Muhallebi ,bisküvi sırasını takip ederek ,duvar bisküvilerin hizasına gelene kadar devam edin.
  10. En son streci kapatın.
  11. En az iki saat pastayı buzdolabında dinlendirin.
  12. Üstteki streci açın.
  13. 🍰Servis tabağını tencerenin üzerine koyun çevirin.
  14. Servis tabağına düşen pastanın kalan strecini açın.
  15. Bir bardak sütle çırpılmış bir poşet kremşantiyi sürün.
  16. Ganaj için; Sıvı kremayı ısıtın.
  17. İçine çikolataları kırın eriyene kadar karıştırın.
  18. Ganajı bir kaseye boşaltın.
  19. Sık sık karıştırarak buzlukta ya da buzdolabında koyu bir kıvama getirin.
  20. Sıcak kullanmayın.Pastanın üzerine gezdirin.
  21. Dilediğiniz üzere süsleyin.
  22. Dinlenen pastayı servis edin 🌷

Kalıpsız Fırınsız Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişmaniye Kurabiye (Un Kurabiyesi Lezzetinde)
Enfes Tart Kek
Yumurtalı Patates Piyazı
Ayva Tatlısı
Çikolata Rüyası
İnce Erişte Çorbası
Hdabla | © 2025 |