Etli Nohut

Etli Nohut Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram nohut
- 350 gram dana kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 1 dolu yemek kaşığı domates biber salçası karışık
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı tuz
Etli Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Akşamdan nohut ıslatılır sabah bir taşım kaynatılır ,kabaran nohutlar kullanılır yada dondurucuda hazır var ise oda olur ben akşamdan ıslayarak hazırladım.
- Tencereyi ocağa alıp yağı ısıtıp etlerimizi koyup çabucak soteleyelim.
- Ardından soğanı küp küp doğrayıp etlere ekleyip kavurup salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Ardından nohutları ekliyoruz, yağ ve salça da bir çevirip suyunu ek ediyoruz.
- Suyu nohutların üzerini iki üç parmak geçecek kısık ateşte kıvam alıp pişene kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
Etli Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



