Borcamda Pratik Kumpir

Borcamda Pratik Kumpir Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük uzunluk patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:

  • 2 adet uzun sosis
  • Yarım kase küçük dilimlenmiş sucuk
  • Yarım kase konserve mısır
  • Yarım kase dilimlenmiş yeşil zeytin

Borcamda Pratik Kumpir Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak derin bir tencerede patateslerin kabuklarını soyarak patatesleri haşlayın.
  2. Haşlanan patatesleri çatalla ezerek püre haline getirin.
  3. İçine tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  4. 50 gram tereyağını ekleyip tekrar karıştırın.
  5. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ek edip son defa karıştırın. (kalan kalar peynirini en son kumpirin üzerine dökeceğiz) hazırladığınız patatesi borcama düzgün bir halde yerleştirin.
  6. Üzerine sosis, sucuk, mısır ve zeytini güzelce ek edin.
  7. En son üzerine kalan rendelenmiş kaşar peynirini her yere gezdirin.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 20 dakika peynirler kızarana kadar pişirin.
  9. Ketçap ve mayonez dökerek servis edebilirsiniz.

Not: üzerine kullandığım materyalleri, siz dilediğiniz gereç kullanarak yapabilirsiniz.

Afiyet olsun 😋.

Borcamda Pratik Kumpir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytin Ezmesi Nasıl Yapılır?
Güveçte Çilekli Turta
Beşamel Soslu Tavuk
Çıtır Çıtır Patatesli Börek
Sebzeli Tavuk Çorbası
Mangalda Nefis Kanat
Hdabla | © 2025 |