Tavuk Büryan (Yarım Tavukla Tam Yemek)

Tavuk Büryan (Yarım Tavukla Tam Yemek) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Pilavı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kasesi tel şehriye
  • 3 su bardağı tavuk suyu

Tavuk Büryan (Yarım Tavukla Tam Yemek) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce tavuğu parçayın.Üzerini örtecek kadar su koyup tuzunu da ekleyerek ocakta yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  2. Pirinçi de bir kaç saat evvel ıslayalım.
  3. Havuç ,patates, soğanı jülyen kesip farklı ayrı birer kaşık sıvı yağda kızartalım.
  4. Başka bir yerde tel şehriyeyi kavuralım.
  5. Kavurduğumuz tel şehriyenin üzerine pirinçleri ekleyelim.
  6. Tereyağını koyup birlikte bir dakika kadar da kavuralım.
  7. Altı yapışmaz bir tencereye tavuklarımızı dizelim.
  8. Tereyağını da koyup altı pembeleşinceye kadar kızartalım.
  9. Tavuğun etrafına kızarttığımız patatesleri havuçları soğanları dizelim.
  10. Tavuğun üzerine de kavurduğumuz pirinçleri koyup kaşıkla hafif düzelterek bastıralım.
  11. Üzerine tavuk suyumuzu ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar 20 dakika kadar pişirelim.
  12. Pilavımızın üzerini sararak örtelim. Yarım saat kadar dinlendikten sonra servis tabağına aksi çevirelim. Yemeğimiz hazır. Afiyet sıhhat olsun 😋.

Tavuk Büryan (Yarım Tavukla Tam Yemek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Browvni Tadında Islak Kek
Ispanaklı Petibör Ekler
Pırasa Böreği
Tahin Keçiboynuzu Karışımı
Pastane Usulü Mını Atıstırmalık Kurabiye
Muhteşem Lezzetiyle Mayasız Dereotlu Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet