Tavuk Büryan (Yarım Tavukla Tam Yemek)

Tavuk Büryan (Yarım Tavukla Tam Yemek) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım tavuk
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pilavı için;
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kasesi tel şehriye
- 3 su bardağı tavuk suyu
Tavuk Büryan (Yarım Tavukla Tam Yemek) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tavuğu parçayın.Üzerini örtecek kadar su koyup tuzunu da ekleyerek ocakta yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Pirinçi de bir kaç saat evvel ıslayalım.
- Havuç ,patates, soğanı jülyen kesip farklı ayrı birer kaşık sıvı yağda kızartalım.
- Başka bir yerde tel şehriyeyi kavuralım.
- Kavurduğumuz tel şehriyenin üzerine pirinçleri ekleyelim.
- Tereyağını koyup birlikte bir dakika kadar da kavuralım.
- Altı yapışmaz bir tencereye tavuklarımızı dizelim.
- Tereyağını da koyup altı pembeleşinceye kadar kızartalım.
- Tavuğun etrafına kızarttığımız patatesleri havuçları soğanları dizelim.
- Tavuğun üzerine de kavurduğumuz pirinçleri koyup kaşıkla hafif düzelterek bastıralım.
- Üzerine tavuk suyumuzu ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar 20 dakika kadar pişirelim.
- Pilavımızın üzerini sararak örtelim. Yarım saat kadar dinlendikten sonra servis tabağına aksi çevirelim. Yemeğimiz hazır. Afiyet sıhhat olsun 😋.
Tavuk Büryan (Yarım Tavukla Tam Yemek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





