Kuzu Kol
Kuzu Kol Tanımı İçin Malzemeler
Kuzu kol için;
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı hardal
- 4/5 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı karabiber
Sosu için ;
- 2/3 kısım biberiye
- 2 adet havuç
- 2 adet soğan
- 2 adet biber
- 2 adet kereviz sapı
Kuzu Kol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle biber salçası,hardal, sarımsak, biberiye ve karabiberi kuzu kolun dış kısmına yediriyoruz.
- Sebzeleri küp küp doğradıktan sonra poşetine koyuyoruz.
- Kuzu kolunu da zerzevat yatağına koyup poşeti düzgünce kapatın ve fırında 4/5 saat pişiriyoruz.
- Pişmiş sebzelerimizi blender ile karıştıralım.
- Serviste patates püresi üzerine etlerimizi ekleyelim üzerine yaptığımız sosumuzu koyalım.
Kuzu Kol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






