Kumkat Reçeli

Kumkat Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kumkat
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı içme suyu
- Yarım limon suyu
- 1-2 tane limon tuzu (isteğe bağlı)
Kumkat Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kumkatları iki parmağımızın ortasına alıp patlatalım. Fıss edecek gazı çıkacak hepsini o denli yaptıktan sonra.
- Tüm kumkatları tencereye alıp üzerine gelecek kadar su alıp kaynatalım.
- 3 dk kaynadıktan sonra kenarda beklettiğimiz buzlu suya alalım.
- Öyle 5 dk dursun süzelim.
- Süzülürken bir tencereye 2 bardak şekeri ve 2 bardak suyu alıp kaynatalım 10 dk kaynadıktan sonra kumkatları ek edelim. Ve 15 dkda bu şekilde kaynatalım.
- Ocağı kapattıktan sonra limonunu ekleyelim.
- 3 küçük kavanoz çıktı bende.
Hususi bir kumkat reçeli yapayım da yiyeyim demem açıkçası fakat lezzeti hoş oldu kim yediyse beğendi.
Elinize bir yerden kumkat geçerse bu halde değerlendirirsiniz ziyan olmaz :).
Afiyet olsun.
Kumkat Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







