Kumkat Reçeli

Kumkat Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kumkat
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı içme suyu
  • Yarım limon suyu
  • 1-2 tane limon tuzu (isteğe bağlı)

Kumkat Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kumkatları iki parmağımızın ortasına alıp patlatalım. Fıss edecek gazı çıkacak hepsini o denli yaptıktan sonra.
  2. Tüm kumkatları tencereye alıp üzerine gelecek kadar su alıp kaynatalım.
  3. 3 dk kaynadıktan sonra kenarda beklettiğimiz buzlu suya alalım.
  4. Öyle 5 dk dursun süzelim.
  5. Süzülürken bir tencereye 2 bardak şekeri ve 2 bardak suyu alıp kaynatalım 10 dk kaynadıktan sonra kumkatları ek edelim. Ve 15 dkda bu şekilde kaynatalım.
  6. Ocağı kapattıktan sonra limonunu ekleyelim.
  7. 3 küçük kavanoz çıktı bende.

Hususi bir kumkat reçeli yapayım da yiyeyim demem açıkçası fakat lezzeti hoş oldu kim yediyse beğendi.

Elinize bir yerden kumkat geçerse bu halde değerlendirirsiniz ziyan olmaz :).

Afiyet olsun.

Kumkat Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Döner (Dondurucu Tarifleri)
5 Dakika Poğaçası
Elmalı Pankek (Yumurtasız)
Tek Hamurdan 6 Çeşit Kurabiye
Aydın’ın Haşlama Yaz Turşusu
Kakaolu Tavuk (Mangal Tadında)
Hdabla | © 2025 |