Pancar Turşusu

Pancar Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
1 litrelik kavanoz için;
- 2 adet kırmızı pancar
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
Pancar Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pancarları yıkayıp soyup iri bir halde doğrayın sarımsakları soyun.
- Derin bir tencereye doğradığınız pancarları koyun pancarların hizasına kadar su koyun ve tencereyi ocağa koyun kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte 20 dakika pancarları pişirin, pişen pancarları ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan pancarları kavanoza doldurun sarımsakları da koyun .
- Ardından üzüm sirkesini ek edip akabinde pancarları haşladığınız suyu kavanoza doldurun.
- Kavanozu boğaz kısmına kadar doldurduktan sonra limon tuzu ve kaya tuzunu ek edin.
- Kavanozun ağzını sıfır kullanılmamış kapakla sıkıca kapatın ve karşıt çevirip buzdolabında bir gün bekletin.
- Ertesi günü kavanozun kapak kısmı üstte gelecek biçimde kavanozu çevirin bu formda buzdolabında saklayın.
14 gün sonra turşuyu yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Pancar Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
