Fırında Sütlaç

Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı pirinç
  • 2 pk vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 su bardağı sıcak suyla düzgünce yıkanmış pirinçleri ekleyip hafif su kalana kadar pişirelim.
  2. 1 litre sütten 1 çay bardağı ayıralım kalanını pişen pirinçe ek edelim.
  3. 2 paket vanilyayıda ek edip karıştıralım.
  4. Bu ortada ayırdığımız süte 2 yemek kaşığı mısır nişastasını ek edip uygunca karıştıralım.
  5. Kaynayan süte şekeri ve mısır nişastasını ek edelim ve 5 dakka daha pişirelim.
  6. Daha sonra tepsinin yarısına kadar su dolduralım.
  7. dolu dolu 6 güveç çıkıyor bu tarifle üzeri kızarana kadar 180 derecede 10 dakkada üzeri kızarıyor ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz afiyet olsun ☺.

Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Tart (Tek Borcamda 6 Çeşit)
Tavuk Baget Haşlama
Sağlıklı Hurmalı Puding
Kaşık Tatlısı (Bebe Bisküvili,Muzlu) (Videolu)
Başemal Soslu Patates Püreli Güveçte Tavuk
Buğday Nişastalı Kurabiye (Bu Kurabiyeye Bayılacaksınız!)
Hdabla | © 2025 |