Un Helvası Tarifi

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için ;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Helva için ;

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1.5 Türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bir kabın içine su ve şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştıralım ve kenara alalım.
  2. Bir tavayı ocağa alalım tereyağı ve sıvı yağ ek edip tereyağın erimesini sağlayın daha sonra un ek edip kısık ateşte daima karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Kokusu çıkıp kahverengi olana kadar unumuzu kavuralım yanmaması için daima karıştırın renk alan helvamıza yavaş yavaş şerbeti ek edelim şerbeti ekleyince topak topak olmasın diye daima karıştırın.
  4. Pişen helvamız ılıdığında istediğiniz formda sunum yapabiliriz ben ceviz serptim siz isterseniz antep fıstığı, hindistan cevizi ile de işleyebilirsiniz.

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Ay Ek Gıda
Paris Prensesi
Tırşik
Tost Makinesinde Izgara Köfte
Midye Tatlısı
Sütlü Sıcak Kakao
Hdabla | © 2025 |