Revani

Revani Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için :

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbeti hazırlayın, mümkünse buzdolabında bir saat beklesin.
  2. Küçük bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ara karıştırarak pişirin( yaklaşık 15 dakika- kısık ateş).
  3. Ocaktan almaya yakın içine birkaç damla limon suyunu da ekleyin. 1-2 dakikada bu formda kaynatın. Ocaktan alın soğusun.
  4. Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  5. Kare borcamı margarinle yağlayın.
  6. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  7. Diğer tüm gereçleri de bu karışıma ekleyin, bir mühlet daha çırpın.
  8. Harcı yağlanmış borcama dökün ve evvelce ısıtılmış fırına verin, yaklaşık 35 dakika pişsin.
  9. Pişen kekin birinci sıcağı çıktıktan sonra ( 5 dakika kâfi ) soğuk şerbeti üzerine dökün.
  10. Yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlensin, dilerseniz üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Not: kek birinci çıktığında fazla kabarmamış olabilir. Şerbetini çektikten sonra şişecektir. Kaygı etmeyin. ☺️.

Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Kalamar
Çilek Kokulu Buzzz Gibi Dondurma
Kremalı Domates Çorbası
Susamlı Patates Kızartması
Cevizli Fındıklı Çikolatalı Muffin Kekler
Patlıcanlı Patates Kavurma
Hdabla | © 2025 |