Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dereotlu poğaça için gerekli olan un hariç tüm gereçleri bir kapta karıştırın.
  2. Unu denetimli olarak eklemeye başlayın.
  3. Kıvama nazaran azar azar un ek ederek homojen bir hamur elde edin.
  4. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak biçimde olmalı.
  5. Hazırladığınız hamurdan kesimler kopartarak elinizde hal verin ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
  6. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin.
  7. Fırından alın ve ılık olarak servis edin.

Dereotlu poğaçalar hazır! afiyetler olsun. 👩🏻‍🍳.

Not;ben karışık hallerde tercih ettim siz istediğiniz poğaça halinde tercih edebilirsiniz.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kavurmalı Sebzeli Pilav (Şık Sunumlu Ana Yemek) (Videolu)
Baklavalı İrmik Helvası
Peynirli Sosisli Tost Kaseleri
10 Dakikada Dondurma Tadında Tatlı Parfe
Kapalı Lavaş Pizza
Garnitürlü Pilav Salatası
Hdabla | © 2024 |