Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım demet dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dereotlu poğaça için gerekli olan un hariç tüm gereçleri bir kapta karıştırın.
- Unu denetimli olarak eklemeye başlayın.
- Kıvama nazaran azar azar un ek ederek homojen bir hamur elde edin.
- Hamurun kıvamı ele yapışmayacak biçimde olmalı.
- Hazırladığınız hamurdan kesimler kopartarak elinizde hal verin ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
- Üstlerine yumurta sarısı sürün ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Fırından alın ve ılık olarak servis edin.
Dereotlu poğaçalar hazır! afiyetler olsun. 👩🏻🍳.
Not;ben karışık hallerde tercih ettim siz istediğiniz poğaça halinde tercih edebilirsiniz.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
