Demleme Makarna

Demleme Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram makarna (yarım paket)(istediğiniz çeşit olur)
  • 250 gram tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 5-6 adet mantar
  • 1,5 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Tuz
  • 600 ml su (3 su bardağı)
  • 100 gram kaşar peyniri
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

Demleme Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kuş başı yahut jülyen doğranmış tavuk etimizi tencereye alalım.
  2. Suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Ardından ince ince doğradığımız soğan,sarımsak ve zeytin yağını ekleyip soğanlar ölene kadar kavuralım.
  4. Ardından doğradığımız havuçları ek edip tekrar kavuralım.
  5. Havuçlarda biraz kavrulduktan sonra mantarları ek edelim.
  6. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  7. Mantarlar da suyunu çektikten sonra salçayı ekleyip 1-2 dk daha kavuralım.
  8. Ardından makarna,domates sosu ve baharatları ekleyip kısık ateşte biraz kavuralım.
  9. En son suyunu ek edip bir kaç tıp karıştırıp kapağını kapatalım.
  10. Kısık ateşte demlenmeye bırakalım. (10-12 dk) makarnamız demlendikten sonra birkaç çeşit karıştırıp üzerini düzeltelim.
  11. Ve rendelenmiş kaşar peyniri ve maydanozu da ek edip kapağı kapatıp kendi sıcaklığında 3-4 dk kadar dinlendiriyoruz. Ve işte bu kadar.
  12. Demleme makarnamız hazır 😇elimize sıhhat ❤️afiyet olsun 🙏🏻.

Demleme Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Köfte Yemegi
Sebzeli Etli Haşlama
Elmalı Minnak Kurabiye
Çakallı Menemeni
Kahveli Bisküvili Muhallebi Pastası (Karamel Soslu)
Efsane Lezzetiyle Pizza Tarifi
Hdabla | © 2025 |