Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Karnabahar

Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg karnabahar
  • Kızartmak için zeytinyağı
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı soğan tozu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz

Üzeri için gereçler;

  • 250 gr süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 3 diş sarımsak rendelenmiş
  • Tuz
  • İnce kıyılmış maydanoz

Kıymalı sos gereçleri;

  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tencerenin içine kısımlarından ayırdığımız ve yıkadığımız karnabaharı bırakın.
  2. Üzerine geçecek kadar su ek ederek birlikte haşlayın ve akabinde süzün .
  3. Ayrı bir kasede yumurta ,nişasta ,un ,süt ,sarımsak ve soğan tozu ,kekik, tuz ,domates salçası ek ederek birlikte uygunca çırpın .
  4. Ardından sosa karnabaharı batırın ,ardından evvelce ısıtılmış zeytinyağında kızartın.
  5. Karnabaharı servis tabağına bırakın, ince doğranmış kuru soğanı başka bir tavada zeytinyağı ile yavaşça kavurun, akabinde üzerine kıymayı ekleyip birlikte kavurun .
  6. En son biber salçası bırakın yavaşça kavurun ve ocağın altını kapatın.
  7. Üzerine kimyon, karabiber, bir ölçü tuz ek ederek birlikte karıştırın.
  8. Ardından süzme yoğurdun içine sarımsak ve mayonez göz kararı tuz ek ederek birlikte karıştırın.
  9. Servis tabağında olan karnabaharın üzerine gezdirin ,ardından yavaşça ılık olan kıymalı sosu üzerine gezdirin en son maydanoz yaprakları ile birlikte süsleyin afiyet olsun 🙏💐.

Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Yemeyen Kalmasın, Fırında Kızarmış Karnabahar
Boyoz Tadında Enfes Börek (Akşamdan Hazırlanan)
Terbiyeli Kereviz (Sebze) Çorbası
Havuç Ve Kabaklı Kaşık Dökmesi (Çok Pratik Çok Lezzetli)
Cennet Hurması Puding
Köri Soslu Tavuk Dönerli Fırın Sütlü Patates
Hdabla | © 2025 |