Waffle

Waffle Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Çeyrek sıvı bardağı sıvı yağ
  • 1 fiske tuz
  • 1,5 su bardağından biraz fazla un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Dilediğiniz meyve
  • Çikolata sosu yahut nutella
  • Fındık kırığı

Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır. Beyazı vanilyanın bir kısmı ile traş köpüğü olana kadar çırpılır.
  2. Diğer tarafta kalan materyaller yavaş yavaş eklenerek yumurta sarısı ile çırpılır.
  3. Sonra bu karışıma beyaz akı eklenerek alttan üste köpükleri söndürmeden karıştırarak çırpın.
  4. Hazır olan karışımı varsa waffle makinesine yoksa tost makinesine yada teflon tavada 4’er dakika birer kepçe ekleyerek kızarana kadar pişirin.
  5. Pişen hamurumuzun üstüne sırayla çikolata sürüp meyveleri yerleştirip, üzerine fındık kırığı çikolata sosu üstüne de bir top dondurma off diyorum. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susam Kavurma (Kunci)
Portakallı Kek
Şifa Kaynağı Kereviz Çorbası
Tiftik Hamburger
Fırında Lokum Gibi Patatesli Biftek Tarifi
Muhallebili Havuç Tatlısı
Hdabla | © 2025 |