Cezerye

Cezerye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilogram havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

Cezerye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçlu cezerye için, tenceremize rendelenmiş olduğumuz havucu ve şekeri alarak, havuçlar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. İyice suyunu çekince nişastayı yarım bardak suyla çözdürelim havucun üzerine ekleyip, kıvamı yoğunlaşıncaya kadar orta ara karıştırarak pişirmeye devam edelim. Güzelce yoğunlaşınca ocağın altını kapatalım.
  3. Borcamın tabanına hindistan cevizi serpelim.
  4. Üzerine havuçlu karışımı döküp kaşık ile üzerini düzeltelim.
  5. Bolca hindistan cevizi serpelim.
  6. Birkaç saat buzdolabında bekletelim.
  7. Dilimleyerek servis edelim.
  8. Deneyecek olanlara.Şimdiden afiyet olsun.

Cezerye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Dakikada Un Kurabiyesi Tarifi
Pizza Poğaça
Patates Kızartması
Porsiyonluk Mini Elmalı Kekler
Enfes Rulo Pasta
Nutellalı Turta
Hdabla | © 2025 |