Cezerye
Cezerye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilogram havuç
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Cezerye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçlu cezerye için, tenceremize rendelenmiş olduğumuz havucu ve şekeri alarak, havuçlar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- İyice suyunu çekince nişastayı yarım bardak suyla çözdürelim havucun üzerine ekleyip, kıvamı yoğunlaşıncaya kadar orta ara karıştırarak pişirmeye devam edelim. Güzelce yoğunlaşınca ocağın altını kapatalım.
- Borcamın tabanına hindistan cevizi serpelim.
- Üzerine havuçlu karışımı döküp kaşık ile üzerini düzeltelim.
- Bolca hindistan cevizi serpelim.
- Birkaç saat buzdolabında bekletelim.
- Dilimleyerek servis edelim.
- Deneyecek olanlara.Şimdiden afiyet olsun.
Cezerye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










