Orjinal Donut

Orjinal Donut Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket maya
  • 1 çimdik tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

  • Benmari eritilecek çikolata 1 paket damla çikolata
  • 100 ml krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Şekerleme
  • Fındık
  • Hindistan cevizi
  • Kızartmak için sıvı yağ

Orjinal Donut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt ,su ,şeker ve maya alınır, bir kaba 10 dk bekletilir .
  2. Tereyağı hariç tüm gereç katılıp un yavaş yavaş eklenir cıvık bir hamur olunca tereyağı ek edilip tekrar un hafif konur yapışmayan bir hamur elde edilir.
  3. Kulak göğsü kıvamında hamur iki katına çıkana kadar beklenilir.
  4. İki katına çıkan hamur dışarı alınıp toparlanıp açılır 1. 5 cm kalınlığında yağlı kağıt üzerine konur.
  5. Kesilip üzeri streç ile yada poşetle kapatılır 20 dk kadar tekrar tepsi mayası yapılır.
  6. Kızartmak için yağ kızdırılır ,sonra altı orta ateş yapılır ve yavaş yavaş kızartilir bir yüzü kızarınca öbür yüzü çevrilir.
  7. Üzerine benmari metodu eritilen çikolataya tereyağı ve sonrasında kıvamı ayarlayana kadar krema verilir, kıvam ayarlanınca donatlar ılık yada soğukken çikolata sonrasında üzerine konacak şeye batırılır servis edilir.

Harika orjinal bir tanımdır.

Orjinal Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İmparator Kahvesi (Bayram Harmanı)
Çikolata Soslu Muhallebi
Ezogelin Çorbası
Fırında Patatesli Karnabaharlı Türlü
Tiramisu
Bal Kabaklı Ve Baharatlı Kek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |