Özbek Pilavı

Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 350 gram kuzu kuşbaşı
  • 3 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 baş sarımsak
  • 1 adet kuru acı biber (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 800 ml sıcak su

Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel başka bir yerde pirinçlerin üzerine sıcak su dökün o halde bekleyecek.
  2. Tencereye 1/2 su bardağı sıvı yağı ekleyin, yağı yüksek ateşte kızdırın.
  3. 350 gram kuzu kuşbaşını ekle ve yüksek ateşte kavurmaya başlayın.
  4. İlk 4 dakika: et suyunu salmaya başlar. Karıştırarak pişirin.
  5. Sonraki 5 dakika: et, suyunu büsbütün çeker ve rengi dönmeye başlar (kızarmaya yakın bir görüntü).
  6. Daha sonra etleri bir tabağa alın.
  7. Yemeklik doğradığın 2 adet soğanı ekleyin.
  8. Orta ateşte 5 dakika boyunca kavurun. Soğanlar yumuşar ve hafif kahverengileşir.Onları da bir tabağa alın.
  9. Jülyen kalın doğradığın havuçları tencereye ekleyin.
  10. Orta ateşte 5 dakika kavur, havuçlar biraz yumuşar.
  11. Daha sonra ocağın altını kıs üzerine eti ve soğanları ekle karıştırın. Sarımsağı koy bütün olarak, 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
  12. Üzerine sıcak suyu ekle harlı ateşte kaynayana kadar bekle ve sonra altını kısıp kapağını kapat 40-45 dakika bu halde pişirin.
  13. Tüm materyaller suyun içinde olmalı.
  14. Etler büsbütün yumuşayana kadar kapağı kapalı halde pişirin.
  15. Gerektiğinde orta sıra karıştır ve etin yeterlice piştiğinden emin olun.
  16. Süzdüğün 2 su bardağı basmati pirinçi tencereye düzgünce yayın.
  17. Not: pirinci karıştırma; suyun üstüne düzgünce yayılmalı.
  18. Suyun, pirinçi yaklaşık 1 cm kadar geçmesi gerekiyor.
  19. Gerekirse biraz daha sıcak su ekleyin.
  20. Tencerenin kapağını kapat ve kısık ateşte 10-15 dakika pirinçin suyunu büsbütün çekmesini bekleyin.
  21. Ara sıra denetim et, suyun büsbütün çektiğinden emin olun.
  22. Pilav piştiğinde ocağı kapatın.
  23. Tencerenin kapağını kapalı tutarak pilavı 30 dakika dinlendirin.
  24. Pilavı nazikçe karıştırarak alt-üst edin.
  25. Servis tabağına al ve sıcak servis yapın.
  26. Bu biçimde hem et tam kıvamında yumuşak olacak hem de pirinç tane tane ve lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.

Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çok Kolay Lokum Gibi Biftek ( Kaşarlı Püreli)
Mütebbel
Ananas Kabuklu Soğuk Detoks İçeceği
Portakallı Fındıklı Çikolatalı Topkek
Kayısı Reçeli
Sömelek Köftesi
Hdabla | © 2025 |