Tospik Kurabiye

Tospik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin ya da tereyağı ( oda sıcaklığında )
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
- Aldığı kadar un ( ele yapışmayan yumuşak bir hamur)
- 2 yemek kaşığı kakao
Tospik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve kakao hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alın ve karıştırın.
- Sonra yavaş yavaş unu ekleyin.
- Ele yapışmayan hamuru elde ettiğinizde portakal büyüklüğünde bir kesim hamuru farklı kaba alarak içine kakaoyu ekleyin ve yoğurun.
- Hamurları 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan fındık büyüklüğünde modüller kopararak ayak ve baş yapın.
- Üzerine kakaolu hamurdan kesim alarak kabuk kısmını oluşturun ve üzerine kürdan yardımıyla çizikler atıp yuvarladığınız minik kesimlerin üzerine bırakın.
- Damla çikolata ile göz yapın.
- Tüm hamur bitene kadar bu formda yapın.
- Daha evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Tospik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
