Tavuklu Şehriye Pilavı

Tavuklu Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk incik yada but
- 4 diş sarımsak
- 2 adet soğan
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 4,5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tavukları mühürlemek için)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (şehriye kavurmak için)
Üzerine;
- Taze soğan yada maydanoz
Tavuklu Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları yıkayıp fazla suyunu alın.
- Üzerine 1 çay kaşığı karabiber serpin.
- Geniş bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ısıtın.
- Tavukları yerleştirip üzerine çizikler atın ve her iki tarafını 5-6 dakika mühürleyin (güzelce kızarsın).
- Ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatın ve tavukları kısık ateşte kendi suyunda yaklaşık 35 dakika pişirin.
- Tavuklar piştikten sonra doğranmış sarımsakları ve iri iri jülyen doğranmış soğanları tencereye ekleyin.
- Soğanlar yumuşayıp hafif karamelize olana kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.
- Tavuğu ve zerzevatları bir tabağa alın.
- Ayrı bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip eritin.
- 2 su bardağı arpa şehriyeyi tereyağında 3-4 dakika boyunca kavurun (rengi altın kahverengiye dönene kadar).
- Kavrulmuş şehriyelerin üzerine pişirdiğiniz tavukları ve soğan-sarımsak karışımını ekleyin.
- 4,5 su bardağı sıcak suyu dökün.
- 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar (20 dakika) pişirin.
- Tencerenin altını kapatıp pilavı 10 dakika kadar dinlendirin.
- Üzerine doğranmış taze soğan yada maydanoz serpip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tereyağının verdiği lezzet bu formda yemeğinizi daha da özel kılacaktır.
Tavuklu Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
