Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 büyük uzunluk portakal
- 1 su bardağı toz şeker
- 7 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için;Yumurta ve şekeri çırpalım.
- Sonrasında un, sıvı yağ katıp çırpmaya devam edelim.
- En son kabartma tozunu ekleyip pişirme kabına koyalım.
- 170 derece de 50 dk – 1 saat ortası denetim ederek pişirelim.
- Sosu için; 1 portakal suyu ve 1 yemek kaşığı toz şekeri kaynatıp fırından çıkardığımız kekin üstüne dökelim.
- Süslemesini dileğiniz üzere yapabilirsiniz.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
