Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 büyük uzunluk portakal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için;Yumurta ve şekeri çırpalım.
  2. Sonrasında un, sıvı yağ katıp çırpmaya devam edelim.
  3. En son kabartma tozunu ekleyip pişirme kabına koyalım.
  4. 170 derece de 50 dk – 1 saat ortası denetim ederek pişirelim.
  5. Sosu için; 1 portakal suyu ve 1 yemek kaşığı toz şekeri kaynatıp fırından çıkardığımız kekin üstüne dökelim.
  6. Süslemesini dileğiniz üzere yapabilirsiniz.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Muzlu Ekmek (Hem Kolay, Hem Lezzetli!)
Mayalı Anne Poğaçası
İncirli Tarçınlı Cevizli Damla Çikolatalı Kurabiye
Havuçlu Cevizli Kek
Fırında Bal Kabağı Tatlısı
Puf Puf Elmalı Pankek
Hdabla | © 2025 |