Vişneli Kup Tatlısı

Vişneli Kup Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Alt muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 200 gram krema

Vişne sosu için;

  • 2 su bardağı vişne
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Vişneli Kup Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muhallebisi için bir orta uzunluk tencereye vanilin ve krema hariç bütün gereçleri koyup uygunca karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra ocağın altını açıp pişirmeye başlıyoruz.
  3. Pişirirken karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Muhallebi kıvamına gelip göz göz olunca kremayı ekleyip bir iki kere tel çırpıcı ile karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz ve vanilyayı ekliyoruz son sefer karıştırıp kaplarımıza eşit bir formda döküyoruz.
  5. Sonrasında vişne sosu için vişneyi sos tenceremize alıp üstüne şekeri ilave ediyoruz.
  6. Ayrı bir kasede suyu ve nişastayı karıştırıp nişastanın çözülmesini sağladıktan sonra sos tenceremize bu karışımı döküp ocağın altını açıyoruz.
  7. Ara orta karıştırarak kaynamaya başlayıp gö göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.
  8. Biraz soğuttuktan sonra kaplara döktüğümüz muhallebinin üzerine vişne sosumuzu da eşit bir halde döküyoruz.
  9. Dolapta 1 saat dinlenmesi mümkünse bir gece dinlenmesini sağlıyoruz.Afiyet olsun.

Vişneli Kup Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa
Haşhaşlı Çörek
Soğuk Baklavaya Rakip Pasta
Yumurtalı Ekmek
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Tavuklu Sebzeli Çöp Şiş
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet