Kremalı Kurabiye

Kremalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gr oda ısısında tereyağı
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Üzeri için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı toz puding
  • 1 paket krem şanti

Süsleme materyalleri;

  • Antep fıstığı
  • Muz dilimleri

Kremalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tencerenin içine süt ,şeker, nişasta ,un ,toz puding ek ederek birlikte karıştırarak pişirin .
  2. Ardından oda ısısına gelen kremanın içine toz sade krem şanti ek ederek birlikte çırpın buzdolabında yeterlice soğuması için bekletin .
  3. Ardından hamur materyalleri sırayla oda ısısında tereyağı, yumurtayı, sıvı yağ ,vanilya ,kabartma tozunu ek ederek birlikte çırpalım .
  4. Üzerine denetimli olarak kulak göğsü kıvamında olucak formda unu bırakın ve kurabiye hamurunu yoğurun.
  5. Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp bir parmak kalınlığında yuvarlak kalıpla kesin muffin kalıpların içine yerleştirin.
  6. Tüm süreç bittikten sonra evvelce ısıtılmış fansız ayarda kurabiyeleri 180 derecede 20 dakika denetimli olarak pişirin .
  7. Kurabiyeler piştikten ve soğuduktan sonra üzerini hazırlanan kremayı ek edin en son üzerine antep fıstığı ve muz dilimleri ile birlikte süsleyin servis tabağına bırakın afiyet olsun 🙏🌼.

Kremalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Adana Usulü İçli Köfte
Unsuz Yağsız Şekersiz Tahin Ekmeği!
Pesto Sosu Tarifi
Kuzu İncik
Şişte Meyveli Mini Pankek Tarifi
Mayasız Pamuk Poğaça
Hdabla | © 2025 |