Çok Pratik Arap Tava
Çok Pratik Arap Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 2 orta uzunluk patates
- 1 büyük uzunluk soğan
- 1 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 2 su bardağı su
1’er tatlı kaşığı;
- Tuz
- Kara biber
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- Kekik
- Kimyon
Çok Pratik Arap Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesi küp küp doğrayıp borcama koyalım.
- Soğanları ve domatesleri yemeklik doğrayıp borcama ek edelim.
- Kıymaya baharatları da borcama dökelim.
- Önce kıymaya baharatları ekleyip güzelce harmanlayıp daha sonra zeytinyağı, su ve başka bütün gereçleri de ekleyip elimizle karıştırarak borcama yayalım.
- Fanlı ayarda 180 derece sıcaklıkta 50-60 dakika kadar pişirin.
Yapımı çok pratik bu tanımı umarım seversiniz.
Afiyet olsun 🌸😌.
Çok Pratik Arap Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







