Elmalı İrmikli Kek (Yumurta Yok Süt Yok Yoğurt Yok)

Elmalı İrmikli Kek (Yumurta Yok Süt Yok Yoğurt Yok) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 4 tane orta uzunluk elma
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 125 gram erimiş soğumuş tereyağı yahut margarin

Üzeri için;

  • 1 avuç iri dövülmüş ceviz
  • Pudra şekeri

Elmalı İrmikli Kek (Yumurta Yok Süt Yok Yoğurt Yok) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle elmalarımızı oryasından ikiye bölüp çekirdeklerini çıkaralım kabuklu bir formda rendeleyelim.
  2. Diğer yandan karıştırma kabına kuru materyallerin hepsini koyup güzelce karıştıralım.
  3. Daha sonra elmalarımızı tereyağımızı döküp karıştıralım.
  4. Kelepçeli kalıbımıza yağlı kağıt serip etrafını tereyağıyla yağlayalım.
  5. Yağladığımız yerlere pişirme kağıdı geçirelim ve kek harcımızı döküp cevizimizi kekin üzerine gezdirelim.
  6. Önceden ısınmış 180 derecelik alt üst ayarda üzeri ve altı kızarana dek pişirelim.
  7. Fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri serpiştirelim.
  8. İsterseniz pudra şekeriyle tarçını karıştırıp serpiştirebilirsiniz.

Elmalı İrmikli Kek (Yumurta Yok Süt Yok Yoğurt Yok) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Organik Buğday Unuyla Ekmek (Artık Ekmek Almayacaksınız)
Tavuk Köfteli Hamburger
Midye Börek
Vegan Uzak Doğu Yemeği İstridye Mantarlı Pak Choi
Şekerpare
Spoonful Tarifi
Hdabla | © 2024 |