Havuçlu Tatlı (Havucunuz Varsa Mutlaka Deneyin)

Havuçlu Tatlı (Havucunuz Varsa Kesinlikle Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet havuç
- 1 su bardağı bisküvi (robotta çekilmiş)
- 1 su bardağı ceviz içi (robotta çekilmiş olacak)
- Yarım su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- yarım paket kremşanti
Havuçlu Tatlı (Havucunuz Varsa Kesinlikle Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havuçları robottan geçirelim ya da rendeleyip tavaya alalım ve kavuralım.
- Hafif sulanmaya başlayınca şekeri ekleyelim.
- Şekeri eriyince üzerine bir su bardağı bisküvi ve cevizi de ekleyelim ocağın altını kapatıp uygunca karıştıralım.
- Kreması için; İki bardak süt ile un ve şekeri ocağa alıp kaynayana kadar daima karıştırarak pişirelim.
- Bir 2 dakika kaynadıktan sonra daima çırparak soğumasını sağlayalım.
- Daha sonra yarım paket kremşanti de ekleyerek mikserle iki 3 dakika çırpalım.
- Servis tepsimize evvel pişirdiğimiz havucu yayalım ve bastıralım.
- Daha sonra üzerine soğuyan kremamızı dökerek yayalım ve buzdolabında en az iki 3 saat bekletelim.
- Dilediğiniz formda üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyetle.
Havuçlu Tatlı (Havucunuz Varsa Kesinlikle Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







