Yoğurt Çorbası

Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 litre su
- Tuz
Üstüne ;
- 2 yemek kaşığı tereyağ yahut 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Biraz nane kurusu yahut kaymak yağı
Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pirinçlerimizi güzelce yıkayıp tenceremize alalım .
- Üstüne yoğurdu ,yumurtayı, unu koyalım ve karıştıralım .
- Daha sonra suyunu ekleyip çorbamız kaynanana kadar çırpma teliyle karıştıralım.
- Çorbamız kaynadıktan sonra 20/25 dakika pişirip en son tuzunu atalım sonra altını kapatalım.
- Ayrı bir tencerede tereyağ yahut sıvı yağı ısıtıp ,üstüne kuru naneyi ekleyelim .
- Çorbamızı servis tabağına alıp üstüne naneli sosu yahut kaymak yağını dökelim afiyet olsun 😋😋😋😋.
Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




