Badem Çorbası (Osmanlı Mutfağı Düğün Çorbası)

Badem Çorbası (Osmanlı Mutfağı Düğün Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 2 su bardağı süt
  • İsteğe bağlı muskat rendesi
  • 4 su bardağı su
  • Tuz

Badem Çorbası (Osmanlı Mutfağı Düğün Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel bademleri sıcak su da 15 dakika bekletiliyor sonra kabuklarını soyuyoruz.
  2. Tencereye tereyağın 1 kaşığını ve sıvı yağı koyup içine bademleri döküyoruz ve rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Sonra un ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Kavrulunca sütü ek ediyoruz .
  5. Suyu ekleyip bademler yumuşayana kadar pişiriyoruz ve blendır tutuyoruz.
  6. Tuz ek edip kaseye alıyoruz.
  7. Üzerine kalan tereyağı file badem toz biber ısıtıp döküyoruz afiyet olsun.

Badem Çorbası (Osmanlı Mutfağı Düğün Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tepside Krep Pizza
Kolay Tiramisu
Gönüllerin Tatlısı Sütlaç
Tadı Efsane Sömelek Köfte
Kubbe Tatlısı
Bütün Portakallı Islak Kek
Hdabla | © 2025 |