Badem Çorbası (Osmanlı Mutfağı Düğün Çorbası)

Badem Çorbası (Osmanlı Mutfağı Düğün Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 2 su bardağı süt
  • İsteğe bağlı muskat rendesi
  • 4 su bardağı su
  • Tuz

Badem Çorbası (Osmanlı Mutfağı Düğün Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel bademleri sıcak su da 15 dakika bekletiliyor sonra kabuklarını soyuyoruz.
  2. Tencereye tereyağın 1 kaşığını ve sıvı yağı koyup içine bademleri döküyoruz ve rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Sonra un ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Kavrulunca sütü ek ediyoruz .
  5. Suyu ekleyip bademler yumuşayana kadar pişiriyoruz ve blendır tutuyoruz.
  6. Tuz ek edip kaseye alıyoruz.
  7. Üzerine kalan tereyağı file badem toz biber ısıtıp döküyoruz afiyet olsun.

Badem Çorbası (Osmanlı Mutfağı Düğün Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Patates Püreli Köfte
Ganajlı Fırınsız Cheesecake
Etli Kereviz
Cevizli Cupcake
Kakaolu Çikolata Bombası Kurabiye
Glazürlü Aşk Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet