Çiçek Poğaça

Çiçek Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine sürülmesi için)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Yaklaşık beş bardak 200 millik un alıyor)
İçine koymak için;
- Beyaz peynir
- Lor peyniri
Çiçek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç bütün gereçleri koyup karıştırdım, unu denetimi bir halde koyup yoğurdum.
- Üstünü kapatıp 40 dakika güzelce mayalandırdım.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler aldım.
- Tatlı tabağı genişliğinde açtım.
- Yuvarlak açtığım hamurun bir kısmını küçük tatlı çatalıyla bastırarak beş yerden biçim verdim çatal ortalarına çizik atarak kestim.
- Uç kısımlarını sıkıştırarak hal verdim, öteki uç kısmına peynirli iç harcını koyup çiçek biçimi verdiğim tarafa hakikat sarıp üstüne koydum.
- Hepsini tıpkı halde açtım fırın tepsisine dizdim.
- Yumurta sarısına bir yemek kaşığı süt ek edip sürdüm .
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.Fırın ısısını kendi fırınınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
Çiçek Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



