Karışık Hoşaf

Karışık Hoşaf Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı siyah üzüm
- 2 çay bardağı çekirdeksiz sarı üzüm
- 5 adet kuru incir
- 8-10 adet kuru kayısı
- 2 litre su
- Yarım çay bardağı şeker
( istediğinize nazaran materyallerde değişiklik yapabilirsiniz)
Karışık Hoşaf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru üzüm, sarı üzüm, kuru incir ve kayısıyı sıcak suyla bir kere yıkayıp sıcak suda 5 dk beklettim.
- Bekleyen malzemelerimizden kuru incir ve kuru kayısıyı doğradım. ( ben julyen doğradım küp küp de doğrayabilirsiniz).
- Uygun bir tencereme suyu alıp kaynattım, üzerine doğradığımız incir,kayısı ve suda beklettiğimiz üzümleri bir kaç sefer daha yıkayıp ekledim.
- Kaynadıktan sonra üzerine şekerimi ekledim. (şekeri damak tadınıza nazaran çok yahut az koyabilirsiniz).
- 10 dk kadar kaynadıktan sonra hoşafımın altını kapattım.
- Soğuduktan sonra servise hazır. Herkese afiyet olsun ♥️✨.
Karışık Hoşaf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


