Patlıcan Sarma

Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
İç harçı için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- Toz kırmızıbiber
- Yedi baharat
- Tuz
Üzerine;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlarımızı ince ince doğrayıp tuzlu suda yarım saat bekletip kurulayalım.
- Sıvıyağ sürüp fırında hafif kızartalım(maksat katlanması aslında sonradan yeniden pişirceğiz).
- İç harcı için kıyma,rendelenip suyu sıkılmış patatee ve soğanı kabımıza alalım.
- İstenilen baharatlarıda ekleyip karıştıralım.
- Pişen patlıcanlarımızın üzerine iç harcını koyup rulo formda saralım.
- Benim üzere ister şişe takip istersenizde tepsiye dizip pişirebilirsiniz.Ben şişe taktım.
- Üzerine salçalı suyunu koyup 200 dercelik fırında birinci üzerine yağlı kayıt sararak biraz pişirdim sonra açıp birazda üzerinin kızarmasını sağladım.
- Yanında pilavla servis ettim.
Afiyet olsun🌸.
Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










